Segíts, hogy segíthessek Kárpátalján

Cséke Dianna, a „Segíts, hogy segíthessek Kárpátalján” elnevezésű mozgalom megálmodója és vezetője idén a szegény vagy nehéz sorsú családokban élő gyermekeknek gyűjt iskolai felszerelést - írta a Kárpátalja ma.

Tavaly a „hátizsáknyi szeretet” néven megindított iskolakezdési program sikeresnek bizonyult. Akkor 50 kárpátaljai iskolakezdőnek tudott segíteni a támogatásokból. Idén azonban sajnos kevés a támogató, ezért csupán 20 iskolatáska és tanszer találhat gazdára, amiből 10 darabot Bocskor Andrea, európai parlamenti képviselő ajánlott fel. Az igény azonban idén sokkal nagyobb, hiszen a családok nem lettek tehetősebbek, az árak viszont tovább emelkedtek.

Néha az emberek jelentkeznek, hogy segítségre van szükségük, néha pedig az ismerősök ajánlanak olyan családokat vagy idős személyeket, akik segítségre szorulnak. Miután sok az olyan gyerek, akik számítanak a támogatásra, ezért Dianna nem csupán iskolatáskát és tanszereket, hanem jó állapotban lévő gyerekruhát is vár az önzetlen támogatóktól.

„Ha bárki még szeretne ebben a programban részt venni és segíteni, és van otthon olyan iskolatáskája, tanszere, amivel tudna egy hátrányos helyzetű gyermeknek segítséget nyújtani, illetve van jó állapotban lévő kinőtt ruhaneműje, lábbelije, amit szívesen odaadna más gyermeknek, akkor megkérek mindenkit, hogy legyen szíves felvenni velem a kapcsolatot. Ebben a programban segítsünk együtt, hogy minél több gyermeket tudjunk a beiskoláztatásban támogatni” – nyilatkozta Cséke Dianna a Tv21 Ungvár riporterének.

Szeptember 1-jéig még van néhány nap arra, hogy az adakozni vágyók csatlakozzanak a szegény sorsú gyermekek támogatásához. Ha valaki segíteni szeretne, az keresse fel a „Segíts, hogy segíthessek Kárpátalján” csoportot és vezetőjét, Cséke Diannát.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: