Csepelről érkezett újabb segélyszállítmány Beregszászba

Csepelről érkezett újabb segélyszállítmány Beregszászba. Az adományok tartalmát előzetesen egyeztették a Vérke-parti város vezetésével. A szállítmány – a tartós élelmiszerek mellett – ötven utcai lámpát is tartalmazott, amelyek beszerzése a jelenlegi ukrajnai költségvetési megkötések miatt nem lehetséges a kárpátaljai önkormányzat számára.

Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere elmondta, hogy a szállítmányból kisebb csomagokat fognak összeállítani, amelyeket a szociális kártyák birtokosai között osztanak majd ki, emellett pedig nagyon fontos az, hogy a testvértelepüléseknek köszönhetően kisebb fejlesztéseket is végre tudnak hajtani Beregszászban - írta a Kárpátalja hetilap.

A mostani a harmadik segélyszállítmány, amely Csepelről érkezett a városba. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere fontosnak tartja, hogy a testvértelepülések közötti kapcsolat aktív legyen, a segítség pedig folyamatos.

„Örömömre szolgál, hogy immár harmadik alkalommal tudtam városunkban fogadni Csepel polgármesterét” – hangsúlyozta Babják Zoltán, valamint hozzátette: „Testvértelepülésünk adományainak köszönhetően ezúttal tartós élelmiszerekkel és világító testekkel gazdagodott városunk.”

A Beregszászi kistérség polgármestere mindezek mellett köszönetét fejezte ki Csepel önkormányzatának, a képviselő-testületnek és az alpolgármestereknek az együttműködésért, hogy Beregszásznak ilyen módon és ezekben a nehéz időkben is segítséget nyújtanak.

„Bízom benne, hogy hamarosan véget ér a háború, és szociális-kulturális, valamint oktatási kérdésekben is tudunk majd ily módon együttműködni” – tette hozzá Babják Zoltán.

Hosszú idő óta ez volt az első segélyszállítmány, amely Beregszászba érkezett, de több magyarországi testvértelepüléssel is folynak már az egyeztetések a későbbi szállítmányokkal kapcsolatban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: